zaterdag, april 29, 2006

"Er gaat een paard met pensioen"



De zangkoren op de tribunes van Beerschot zijn berucht.
En voor de match tegen Club Brugge deze zondag -meteen ook de afscheidswedstrijd van Gert Verheyen- plannen de supporters iets speciaal.
Op Beerschot werd Verheyen immers voor het eerst getrakteerd op het refreintje: "Er staat een paard op het veld. Jaja. Een paard op het veld."
Voor zijn afscheid wordt dat nu: "Er gaat een paard op pensioen. Jaja. Een paard op pensioen."
En de supporters plannen nog meer leuks. Zo willen ze kokosnoten meenemen om telkens Verheyen langs de lijnen "draaft" het geluid van paardenhoeven te imiteren. Een ander idee -er zouden twee supporters als paard verkleed het veld opkomen om Verheyen een cadeau te overhandigen- werd door het clubbestuur op een "njet" onthaald.
Tsss …
Geen gevoel voor humor.

vrijdag, april 28, 2006

Flopt Den Tir?


De winkeliers van het kersverse shopppingcenter Tir aan de Abdijstraat klagen over tegenvallende verkoopsresultaten. En ook de kinderziektes zorgen voor ergernis. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. Zo is de roltrap twee dagen stuk geweest, klagen verschillende winkeliers over diefstallen en schrikt ook de werf voor de deur klanten af. Vooral na 18 uur zou er nog nauwelijks iemand in het shoppingcenter over de vloer komen. "Niemand wéét dat de winkels hier open zijn tot zeven uur", zegt de manager van gsm-winkel Bel-Company in de krant. Er werden bij haar ook al drie gsm's uit de winkel gestolen.
De uitbaters vragen meer publiciteit.
En dat is ook helemaal terecht denk ik. Hoe is het mogelijk dat Den Tir nog steeds geen eigen website heeft? En waarom maakt de gevel niet -zoals de winkeliers vragen- met een reclamepaneel duidelijk dat er zich een shoppingcenter achter bevindt?
Toch moet ik de krant op één punt ongelijk geven. "Nu komen hier alleen mensen van het Kiel", zegt één van de winkeliers in het artikel. "En - met alle respect - dit is een publiek dat zelden veel geld uitgeeft aan kleding of gadgets
U zou ons eens moeten bezig zien.
Volgens ónze regiocorrespondent -mevrouw Kielse Blogger- zijn enkele andere winkels in de Abdijstraat wél tevreden over de resultaten. In de hema krijgen ze -naar eigen zeggen- veel nieuwe klanten over de vloer.

donderdag, april 27, 2006

Voos


"Straatnaambordjes en het Kiel, het blijkt een moeilijke combinatie", schrijft Het Laatste Nieuws vandaag (artikel niet online). Want net nu de pijlen naar de Abdijsstraat (of was het toch Abdijenstraat) gecorrigeerd zijn, duikt het spellingvirus ook op in Kielse bushaltes.
Wie op de Jan De Voslei tegenover de Christus Koningkerk een bus wil nemen, staat blijkbaar aan de halte "Jan De Voselei" te wachten.
Beetje voos.

zaterdag, april 22, 2006

Vrooom!


Fiat Mosaic
"Tuurlijk mag ze er een keer inzitten", zei drukker drukker Geert zoals hij eerder ook al beloofde.
"De deur staat gewoon open. Stap er maar in."
Nu moet de kans inderdaad klein zijn dat iemand een roos-groen geschilderd Fiat 500'tje probeert te stelen.
Hoewel?
Voor mijn dochter was het achteraf een uitgemaakte zaak.
"Ikke vind roos-groene mooier", zei ze toen we een paar minuten later met onze auto boodschappen gingen doen.
En eigenlijk heeft ze gelijk.
Maandag toch even bij Leaseplan checken of ik die saaie bak niet kan ruilen voor een Fiatje 500.

Ps: Onze juryleden schatten dat de buren van de Wittestraat en de Beerschotstraat Berendrechtstraat met verve de jaarlijkse poetswedstrijd hebben gewonnen. Het zag er verdraaid gezellig uit daar bij de "Berenburen".

donderdag, april 20, 2006

Communie


- "Wat heb jij gekregen voor je communie?"
- "Pff. Een bezweet shirt en een Germinal-Beerschot speler."

Bizarre actie, maar goed … wie die ijslammetjes met bloedend nekje een beetje beu is, rept zich dus deze zaterdag vanaf 13u met zoon- of dochterlief naar de fanshop van GBA. Elk kind krijgt er een poster, en eentje wordt uitgeloot om een speler "cadeau" te krijgen op zijn communie- of lentefeest.

Ook als je dochtertje Messoudi uitloot, hoeft u zich als ouder geen zorgen te maken. Volgens de GBA-speler zijn de beweringen in Humo dat hij zich door gokchinees Ye liet trakteren op "seksfestijnen waarbij hij de keuze had uit een tiental hoertjes" volledig uit de lucht gegrepen.

woensdag, april 19, 2006

Kavka op het Kiel


Spijtig dat ik geen 14 meer ben.
Kavka -de organisatie nu al een jongerencentrum aan de Oudaan beheert- bouwt nu ook een fuifzaal op het Kiel uit.
In de feestzaal aan de August Leyweg -heerlijk ver weg van buren- werden nu al fuiven gegeven, maar het gebouw wordt de komende jaren helemaal gemoderniseerd. En er komt ook een "ontmoetingscentrum" -eikebah wat een vies woord- voor jongeren. Iets waar absoluut nood aan is op het Kiel.
Wie de werkzaamheden en plannen wil volgen -al is het maar om te zien of ze klaar raken tegen dat uw dochtertje of zoon 14 wordt- kan dat op alw.kavka.be.

vrijdag, april 14, 2006

Bordjesbosjes


Verkeerschaos
Meer verkeerschaos
Onduidelijk?
"Jos zet er nog eens een bordje bij voor die mannen van 't Kiel!"

(bovenste foto: De Bosschaertstraat / onderste foto: Abdijstraat)

Tir


Veel aandacht in de kranten vandaag voor de opening van het winkelcentrum Den Tir. Gazet van Antwerpen wijdt er zelfs zijn opiniestuk aan.
"Stadsvernieuwing is vaak een werk van (heel) lange adem", schrijft Kurt Tuerlinckx. "Donderdag konden we dat nog eens vaststellen bij de opening van Den Tir, het nieuwe winkelcentrum in de zuidrand van Antwerpen. Ruim tien jaar geleden werd het initiatief gestart om het Kiel nieuwe impulsen te geven. Een wijk met een roemrijk verleden dat stilaan op de terugweg was geraakt. Vooral bij gebrek aan investeringen, zowel in het openbaar domein als in nieuwe bouwprojecten. …
De basis voor het Kiel nieuwe stijl is gelegd, het zijn nu de bewoners zelf die moeten voortbouwen aan hun wijk zodat het feestgevoel dat gisteren in de Abdijstraat en omgeving heerste, de komende jaren blijft voortduren. En dat kan pas als mensen zich goed voelen in hun buurt. Leegstaande gebouwen of straten die er slecht bijliggen zorgen daar dus niet voor.
"

En die bewoners deden de voorbije dagen in elk geval flink hun best. Het viel op hoeveel er op hun paasbest gekleed bij liepen. Helemaal opgetut voor een dagje "Den Tir". Een hele buurt nieuwsgierig en een beetje trots.

Mijn vrouw ging donderdag ook al meteen kijken. Ze had zin om er iets in het Grand Café te gaan drinken, maar dat kon niet omdat de vips -politici, journalisten en projectontwikkelaars- daar verzamelen hadden geblazen. In een sms'je door haar ook wel eens "die stomme kostuums" genoemd.

Maar niets kan tippen aan mijn ontgoocheling toen ik daarnet na mijn werk een kijkje ging nemen in Den Tir. Maanden had ik er naar uitgekeken. mijn winkel eindelijk op wandelafstand. De keten waar meer dan de helft van mijn kleerkast vandaan komt, om de hoek. Nu blijkt dat deze H&M helemaal geen mannencollectie heeft. Aaaaaaaargh!!!

woensdag, april 12, 2006

luifel



Niet alleen shoppingcenter Den Tir opent morgen officieel de deuren, ook de luifel die het complex verbindt met de Abdijstraat wordt ingehuldigd, meldt de website Antwerken.be.

Kan iemand me eens uitleggen hoe je dat doet: een luifel inhuldigen? Wordt er een champagnefles tegenaan gesmakt? Kruipt de schepen er bovenop om het lintje door te knippen?
Maar vooral: laat een paar suggesties achter in de comments voor hoe we die luifel voortaan moeten noemen. En snel, want anders bedenken de oelewappers van linkeroever weer zoiets suf als de hermelijntram, het vlinderpaleis of de Lange Wapper Brug.
In al mijn naïviteit had ik trouwens gedacht dat die luifel me tegen de regen zou beschermen terwijl ik op de tram stond te wachten. Maar niet dus.
("De Lekke Luifel"? Néééééé!!!)

Oh ja: onze verkeersredactie meldt dat vanaf morgen het verkeer op de Sint-Bernardsesteenweg tussen de Kolonel Silvertopstraat en het kruispunt Zwaantjes langs de rechterzijde wordt omgeleid. Daardoor is de Bosschaertstraat niet meer toegankelijk vanop de Sint-Bernardsesteenweg. De parking van shoppingcenter Tir dan weer wel.

dinsdag, april 11, 2006

Steltlopers, paashazen en boeren


De stad heeft het feestprogramma bekend gemaakt voor de opening van het shoppingcenter Den Tir.
Het nieuwe winkelcomplex opent op donderdag 13 april de deuren. Het hele paasweekend lang (13, 14 en 15 april) zal er in Den Tir en op de Abdijstraat animatie zijn.
Of met andere woorden: als u niet van paashazen houdt, hebt u nog tijd om te vluchten.
Dit staat er -ik lees nu voor uit het persbericht- op het programma:
• steltlopers delen ballonnen uit
• paashazen delen paaseitjes uit
• leuke paashaaslooporkesten zorgen voor de nodige ambiance
• een voorjaarsboerderijtje in de Abdijstraat
• een schminkstand en een paaseierenschilderstand in Den Tir ( tussen 14 en 18 uur)

Had iemand voordien ooit al van voorjaarsboerderijtjes of paashaaslooporkesten gehoord?
God: wat zijn we toch een hippe stad.

Koeiemorgen en Lionel


Wij hebben onze tickets op zak, dus ik kan er nu ook gerust hier reclame voor maken.
Op de website van Zomer van Antwerpen klinkt het zo: "Tussen de A12 en Fort 7, verstopt tussen het dichte groen wonen Kip, Koe en Schaap op de kinderboerderij. In de weide dansen Mano Amaro en Goele Van Dijck terwijl de kippen nieuwsgierig komen meekijken.
In de -sowieso al fantastische en vlakbij het Kiel gelegen- kinderboerderij van Wilrijk wordt van 24 tot 28 mei danstheater voor peuters (en kleuters) opgevoerd tussen de beesten. Een eitje en boterham inbegrepen in de 5 euro inkom. Waar wacht u nog op?

Goed dat we op die manier wat cultuur opdoen, want mijn vriendin begint het ergste te vrezen voor mij. Als cd-verslaafde heb ik op het Kiel weinig keuze, behalve de Free Record Shop op de Abdijstraat. Zaterdag stapte ik er binnen uitkijkend naar de nieuwe van de Yeah Yeah Yeah's. Maar die hadden ze niet. En dus kwam ik buiten met 3 cd's voor 25 euro. Daaronder ook een best-of van Lionel Richie. En misschien nog het ergste van al, ondanks de "aaaarghs!!!" van mijn vriendin, ben ik de cd nog aan het grijsdraaien ook.
Hoe lang woon ik hier nu?